Antena 3 CNN Externe Haos pe Aeroportul din Doha, după ce mai multe țări arabe au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar

Haos pe Aeroportul din Doha, după ce mai multe țări arabe au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar

Haos pe Aeroportul din Doha, după ce mai multe țări arabe au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Iun 2017   •   11:09

E haos pe Aeroportul Internaţional Hamad de la Doha, zeci de zboruri fiind anulate sau redirecţionate, luni dimineaţă, la doar câteva ore după ce mai multe țări arabe au anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Qatar-ul, transmite al-Arabiya.

Este vorba de Bahrain, Arabia Saudită, Egipt şi Emiratele Arabe Unite, care le-au acordat cetățenilor din Qatar un termen de 14 zile să le părăsească teritoriul, în timp ce diplomații au doar 48 de ore la dispoziție.

Foto: Twitter - @n_alhqbani/ @Saad_Rio

Agențiile internaționale de presă anunță, luni, că Bahrainul, Arabia Saudită, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite şi-au întrerupt luni relaţiile diplomatice cu Qatarul, citând agenţiile oficiale de presă ale statelor respective. 

Egiptul a acuzat statul de la Golful Persic că acordă sprijin organizaţiilor "teroriste", printre care Fraţii Musulmani. Ministrul egiptean de externe a anunţat închiderea spaţiului aerian şi a porturilor pentru toate mijloacele de transport ale Qatarului. 

Emiratele Arabe Unite au avertizat că autorităţile de la Doha "destabilizează securitatea regională". 

La rândul său, Arabia Saudită a anunţat închiderea frontierelor terestre, aeriene şi maritime cu Qatarul, motivându-şi decizia prin dorinţa de "a-şi apăra securitatea naţională în faţa pericolelor terorismului şi extremismului". 

Bahrainul a acuzat Doha de "subminare a securităţii şi stabilităţii (regatului) şi de amestec în treburile interne".

 

 

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close