Antena 3 CNN Externe HARTA care ÎNGROZEȘTE lumea! Ei au puterea să distrugă lumea într-o clipă

HARTA care ÎNGROZEȘTE lumea! Ei au puterea să distrugă lumea într-o clipă

HARTA care ÎNGROZEȘTE lumea! Ei au puterea să distrugă lumea într-o clipă
Sursa foto: Foto: edition.cnn.com
02 Apr 2013   •   17:24

Peste 24 de țări din întreaga lume dispun de energie nucleară, însă doar câteva dintre acestea au arme nucleare sau se presupune că fac demersuri pentru a achiziționa astfel de arme. Topul țărilor în funcție de testele nucleare efectuate este condus de Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax.

Clasamentul a fost realizat de CNN și reprezentat cu ajutorul unei hărți interactive. Potrivit acestui clasament, Statele Unite au cele mai multe teste nucleare efectuate, mai exact 1054, cel mai recent datând în 1992, iar primul fiind în 1945.

Rusia se află pe locul doi, cu 715 teste nucleare, urmată de Franța cu 210, Regatul Unit cu 45 și China cu 45.

Statele Unite sunt singurele care au folosit o armă nucleară în luptă, fiind şi singura putere nucleară cu arme instalate pe teritoriul altor ţări. Se pare că Statele Unite au bombe în Belgia, Germania, Italia, Olanda și Turcia.

SUA și Rusia au colaborat prin diverse tratate pentru a-și reduce arsenalele nucleare, ambele țări având în acest moment posibilitatea de a lansa arme nucleare pe cale terestră, aeriană sau maritimă.

Potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani, se pare că Statele Unite au avut aproape 2.150 de focoase - arme care sunt sau care ar putea fi dispuse în formație de luptă. Pe lângă acestea, un număr adiţional de 2.500 de focoase sunt considerate a fi în stadiu de rezervă, iar alte 3.000 sunt retrase şi aşteaptă să fie demontate.

Coreea de Nord apare pe locul 8 în clasament, făcând parte din țările care fac demersuri pentru a achiziționa arme nucleare.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close