Antena 3 CNN Externe Harta marilor companii internaționale care părăsesc Rusia | Sancțiunile în urma declanșării războiului în Ucraina

Harta marilor companii internaționale care părăsesc Rusia | Sancțiunile în urma declanșării războiului în Ucraina

După invadarea Ucrainei și declanșarea războiului acolo, Rusia începe să sufere consecințele faptelor sale. A primit numeroase sancțiuni din partea multor state și mai multe companii mari internaționale au decis să părăsească Rusia.

Harta marilor companii internaționale care părăsesc Rusia | Sancțiunile în urma declanșării războiului în Ucraina
de Andreea Ştefan    |    04 Mar 2022   •   11:35

Zeci de companii internaționale au decis să suspende activitatea în Rusia, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Printre marile companii care au luat această decizie se numără și IKEA, Netflix, Toyota, Apple, Shell, Nike și Disney.

Harta marilor companii internaționale care părăsesc Rusia

Gigantul comercial IKEA își suspendă operațiunile în Rusia.

"Războiul a avut deja un impact uriaș asupra oamenilor. De asemenea, provoacă perturbări majore ale lanțului de aprovizionare și ale condițiilor comerciale. Din toate aceste motive, compania a decis să suspende temporar operațiunile IKEA în Rusia".

Platforma Netflix refuză să se supună unei legi din Rusia care ar putea obliga platforma să găzduiască un număr de 20 de televiziuni de propagandă ruseşti.

”Având în vedere situaţia în care ne aflăm, nu avem în plan să adăugăm aceste canale serviciului nostru”, au declarat reprezentanţii Netflix.

Și Apple a decis să oprească vânzările de produse în Rusia în urma războiului din Ucraina.

"Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în canalul nostru de vânzări din această ţară. Apple Pay şi alte servicii au fost limitate", a precizat Apple.

Compania americană The Walt Disney Company suspendă proiecția filmelor sale în Rusia, iar Warner Bros a amânat premiera filmului ”Batman” din cauza situației din Ucraina.

”Având în vedere atacul neprovocat asupra Ucrainei și tragica criză umanitară, suspendăm proiecțiile de filme în Rusia, inclusiv proiecția viitoare a filmului Pixar ”I’m Blushing”, a spus Disney într-un comunicat.

Shell a anunțat luni că intenționează să renunțe la parteneriatele sale în acțiuni cu Gazprom, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

De asemenea, compania va pune capăt implicării sale în proiectul gazoductului Nord Stream 2.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia companii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close