Antena 3 CNN Externe Harta tridimensională a Bucegilor, lansată cu erori: Cel mai popular traseu e marcat greşit în 3D

Harta tridimensională a Bucegilor, lansată cu erori: Cel mai popular traseu e marcat greşit în 3D

Harta tridimensională a Bucegilor, lansată cu erori: Cel mai popular traseu e marcat greşit în 3D
Sursa foto: Masivul Bucegii apare si in format 3D, dar cu marcaje gresite
15 Mar 2010   •   14:02
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Finalizarea proiectului "Bucegii 3D" a fost un motiv de bucurie pentru toţi amatorii de turism, mai ales că proiectul, realizat cu sprijinul belgienilor, a avut nevoie de trei ani pentru a fi dus la bun sfârşit. La adresa www.3d.geoid.be/bucegi, cei interesaţi ar fi trebuit să poată vizualiza în format 3D toate marcajele traseelor turistice din Bucegi.

Însă, din păcate, pe harta tridimensională unde se înalţă virtual Bucegii specialiştii au strecurat câteva greşeli. Antena3.ro a stat de vorbă cu un salvamontist, care a fost sesizat de turişti în privinţa faptului că pe harta 3D un traseu este marcat cu bandă albastră, deşi în realitatea banda de marcaj este galbenă.

Eroare sesizată de turişti

Claudiu Vasilescu, vicepreşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România-Buşteni şi salvamontist din 1989 explică pentru Antena3.ro despre ce este vorba.

?În urma sesizărilor făcute luni dimineaţă de mai mulţi turişti am constatat o greşeală elementară şi majoră în harta 3D Bucegi. Este vorba de cel mai frecventat traseu turistic din Bucegi, respectiv Buşteni - Poiana Coştilei - Vârful Omu - cabana Babele - cabana Piatra Arsă - cabana Vârful cu Dor, care este marcat pe harta tridimensională cu bandă albastră, lucru care nu corespunde nici cu realitatea, nici cu hărţile existente în România, pentru că traseul este marcat mereu cu bandă galbenă. Acest fapt a stârnit deja derută în rândurile turiştilor, care ne sună să ne întrebe ce s-a întâmplat şi dacă am modificat marcajul, pe care eu îl ştiu de peste douăzeci de ani?, spune Vasilescu pentru Antena3.ro.

GREŞEALĂ 3D: BANDĂ ALBASTRĂ, ÎN LOC DE GALBENĂ



Benzile galbene şi albastre sau alte forme geometrice, cum este crucea, reprezintă un anumit traseu şi îi ghidează pe turişti pentru a ajunge în siguranţă la destinaţia finală.

CEL MAI POPULAR TRASEU DIN BUCEGI, GREŞIT ÎN HARTA 3D




?Mai mult nu am avut timp să studiem pe harta 3D, dar suntem siguri că mai sunt şi alte greşeli?, concluzionează salvamontistul pentru Antena3.ro.

El mai spune că în anii anteriori, asociaţia pe care o conduce a fost implicată şi consultată în alte proiecte legate de munţi, dar în cel al belgienilor nu a fost contactată de nimeni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bucegi 3D Belgia România
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close