Antena 3 CNN Externe Hassan Rohani: Israelul ameninţă regiunea cu armele sale chimice şi nucleare

Hassan Rohani: Israelul ameninţă regiunea cu armele sale chimice şi nucleare

Hassan Rohani: Israelul ameninţă regiunea cu armele sale chimice şi nucleare
de M.T.    |    22 Sep 2013   •   17:12

Israelul reprezintă adevărata ameninţare pentru regiune, din cauza arsenalului său chimic şi nuclear, nu Iranul, a declarat, duminică, preşedintele iranian Hassan Rohani, informează AFP, citată de Mediafax.

„Iranul nu constituie o ameninţare pentru vecinii săi şi ţările din regiune. Regimul care constituie o ameninţare este cel care calcă în picioare toate normele internaţionale şi îşi măreşte stocurile de arme nucleare şi chimice pentru a-i ameninţa pe ceilalţi”, a afirmat Rohani, apărând astfel programul nuclear al teheranului.

Declaraţia lui Rohani vine în contextul în care, joi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut un apel către comunitatea internaţională să nu „se lase amăgită" de declaraţiile liniştitoare ale preşedintelui iranian în problema nucleară.

Israelul, considerat ca fiind singura putere nucleară din regiune, şi ţările occidentale acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Duminică, preşedintele Rohani a cerut Occidentului „să accepte drepturile nucleare ale Iranului", în special în privinţa „îmbogăţirii uraniului pe teritoriul său, în cadrul normelor internaţionale".

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close