Havana, în alertă maximă din cauza unei EPIDEMII DE HOLERĂ. Ce spun autorităţile cubaneze

de A.M.P    |    15 Ian 2013   •   19:35
Havana, în alertă maximă din cauza unei EPIDEMII DE HOLERĂ. Ce spun autorităţile cubaneze Foto: INTACT Images/EPA
Autorităţile din Cuba încearcă să ţină sub control o epidemie de holeră care a îmbolnăvit zeci de persoane la Havana, capitala cubaneză cu 2,2 milioane de locuitori şi o destinaţie turistică populară, relatează Reuters

Într-un scurt comunicat emis marţi, Ministerul cubanez al Sănătăţii a afirmat că epidemia a fost descoperită la 6 ianuarie şi este ţinută sub control.

"Au fost confirmate până la acest moment 51 de cazuri", se afirmă în comunicat, fără a menţiona dacă este vorba şi despre decese.

Însă, potrivit unui oficial al Ministerului şi unui doctor implicat direct în lupta împotriva epidemiei, lucrurile stau altfel în capitala cubaneză, fiind suspectate sute de cazuri de holeră.

Primele cazuri se pare că au apărut după un meci de baseball pe Stadionul Latino-American din cartierul Cerro al Havanei, un loc unde se adună fani din toate părţile capitalei, conform acestor surse citate de Reuters.

"Ştim ce s-a întâmplat. Fie sandvişurile cu carne de porc, fie sucurile Tan Rico au fost contaminate la un meci jucat mai devreme luna aceasta", a afirmat oficialul.

Zeci de mii de turişti se află în vizită la Havana, însă nu există până la acest moment rapoarte privind străini bolnavi de holeră.

Autorităţile de la Havana s-au mai confruntat cu o epidemie de holeră anul trecut în provincia Granma, prima în Cuba după mai multe decenii.

Holera se manifestă prin tulburări digestive grave şi vărsături excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului şi, în cazul în care nu primeşte imediat îngrijiri, acesta poate muri în doar câteva ore. Boala este extrem de contagioasă, răspândindu-se prin apă de băut sau alimente contaminate.

Parteneri
x close