Antena 3 CNN Externe Hezbollah are 40.000 de rachete la graniţa cu Israel

Hezbollah are 40.000 de rachete la graniţa cu Israel

Hezbollah are 40.000 de rachete la graniţa cu Israel
Sursa foto: Hezbollah
05 Aug 2009   •   09:41

La trei ani după ce Israel s-a luptat cu Hezbollah în Liban există temeri că ar putea izbucni din nou confruntările, dar de data aceasta grupul militant este mai înarmat ca niciodată.
Hezbollah are depozitate 40.000 de rachete şi antrenează forţele sale să folosească rachete sol-sol capabile să lovească Tel Aviv sau rachete antiaeriene, apreciază ONU, Israel, dar şi organizaţia miltantă musulmană, scrie The Times.

Generalul Alon Friedman, adjunctul la conducerea comandamentului nordic israelian, declara că actuala stabilitate este în pericol.

Îngrijorarea sa este datorată în parte ameninţărilor conducerii Hezbollah. Şeicul Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, avertiza că dacă suburbiile Beirutului vor fi bomdardate ca în ultimul război, el va lovi Tel Aviv, cel mai mare oral din Israel.
Înarmarea Hezbollah se face în numele ?rezistenţei? contra Israelului, dar are legătură cu aliatul Iran. Dacă Israel atacă unităţile nucleare iraniene, răspunsul principal va fi de la Hezbollah în Liban ,care este poliţa de asigurare a Teheranului.
Toate părţile sunt de acord că ameninţarea nu este un bluf. Luna trecută, o explozie a unui depozit Hezbollah, la 15 kilometri de graniţa cu Israel, a demonstrat forţa militară a organizaţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hezbollah armata israeliana Liban
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close