Antena 3 CNN Externe Hezbollah are o listă cu ţinte militare din Israel

Hezbollah are o listă cu ţinte militare din Israel

Hezbollah are o listă cu ţinte militare din  Israel
Sursa foto: Salutul Hezbollah
12 Iul 2010   •   20:46

 


Un oficial al mişcării militante Hezbollah declare că aceştia au o listă cu obiective militare în interiorul Israelului pe care să le atace într-un viitor război.

 

Comandantul Hezbollah din sudul Libanului, şeic Nabil Kaouk, a făcut comentariile ca răspuns la publicare de către armata israeliană a unor hărţi şi fotografii ale unor  depozite de armament Hezbollah şi centre de comandă în Liban.

Materialul israelian cuprindea hărţi detaliate şi simulări 3-D ce prezenta clădiri despre care armata susţine că sunt depozite de armament, multe localizate lângă şcoli şi spitale.

Oficialul Hezbollah arăta că liderii israeliani încearcă să îşi restabilească încrederea prin prezentarea unor liste de ţinte în sudul Libanului, "după ce opinia publică israeliană şi-a pierdut încrederea în armată."

Kaouk nota că anunţul israelian vine la aniversarea  "înfrângerii " din războiul din 2006 , când Hezbollah s-a luptat cu Israel.

Deşi graniţa a rămas calmă în ultimii patru ani, Israel şi Hezbollah au făcut schimburi de ameninţări în ultimele luni.

În timpul războiului din 2006,  ce a început după ce Hezbollah a capturat doi soldaţi israelieni după un raid peste graniţă, Israel a lansat un masiv atac aerian şi o campanie terestră şi pe mare, în timp ce Hezbollah a tras 4.000 de rachete spre Israel.

Războiul s-a încheiat cu o rezoluţie ONU ce impunea o blocadă asupra armelor destinare Hezbollah şi interzicea grupului să opereze lângă graniţa israeliană.

Israel susţine că rezoluţia a fost ineficientă şi că acum Hezbollah deţine peste 40.000 de rachete.

De altfel, liderul Hezbollah şeic Hassan Nasrallah declara că grupul poate lovi oriunde în Israel.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Liban Hezbollah
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close