Antena 3 CNN Externe Hezbollah îl critică pe Obama că apără interesele israeliene

Hezbollah îl critică pe Obama că apără interesele israeliene

Hezbollah îl critică pe Obama că apără interesele israeliene
Sursa foto: Hassan Nasrallah
12 Noi 2009   •   11:45

Liderul Hezbollah l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama de părtinire absolută în favoarea Israelului şi lipsă de respect pentru arabi şi musulmani.
Hassan Nasrallah a declarat că Obama a mers chiar mai departe în sprijinirea militară a statului evreu decât predecesorul George W. Bush.
Nasrallah declara că afirmaţiile anterioare ale lui Obama în care cerea Israelului să îngheţe procesul de colonizare şi apoi revenirea asupra acestora au fost o "tactică" stabilită de SUA şi Israel .

Cererea iniţială a lui Obama a fost "un complot american de a trece timpul şi a câştiga simpatia arabă," aprecia Nasrallah, care a adăugat că orice "iluzie" despre Obama acum a dispărut.

"Ce vedem este angajamentul american absolut pentru interesele israeliene, condiţiile israeliene şi securitatea israeliană, în timp ce nu consideră demnitatea sau sentimentele lumii arabe şi musulmane," declara acesta la Beirut .
Nasrallah a mai avertizat şi Israel să nu înceapă alt război cu Liban, reluând promisiunea de a răspunde în interiorul Israelului.

Nasrallah, care se ascunde într-o locaţie secretă de teama unui asasinat, nu a comentat declaraţiile şefului de stat major israelian Gabi Ashkenazi, care aprecia că Hezbollah şi-a extins capacitatea de a lovi în interiorul Israelului, cu zeci de mii de rachete care pot atinge cele mai mari oraşe evreieşti.
De asemenea, nu a comentat nici captura israeliană a unui transport cu sute de tone de arme destinate Hezbollah.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close