Hezbollah nu deţine arme chimice dar poate oricând ataca Israelul

de G.C.P    |    04 Sep 2012   •   13:07
Hezbollah nu deţine arme chimice dar poate oricând ataca Israelul

Grupul Şiit libanez, Hezbollah, nu deţine arme chimice, dar are la dispoziţie suficiente rachete pentru a provoca daune considerabile Israelului, în cazul unui atac lansat de această ţară asupra poziţiilor din Liban
"Nu avem arme chimice, nu avem nevoie de un asemenea arsenal...Dar suntem capabili să lovim catastrofal ţinte de pe teritoriul Israelului. Ei (israelienii) înţeleg şi cunosc această stare de fapt. Sunt convins că au în vedere acest aspect", a declarat Sayyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, pentru o televiziune din Beirut.

În peste şase ani de război dintre Israel şi Hezbollah, nordul statului evreiesc a fost lovit de câteva rachete ale grupării teroriste din Liban. Cu toate acestea, armatele cele două state vecine nu au fost implicate într-un conflict direct şi deschis în această perioadă.

Hezbollah este o organizaţie politică şi paramilitară, foarte populară în rândurile populaţiei şiite, care luptă pentru instituirea unui stat islamic în Liban. Gruparea este cosiderată drept una de factură teroristă, de către guvernele occidentale, mai puţin de către Rusia, cu care menţine diverse relaţii.

x close