Antena 3 CNN Externe Hezbollah-ul, la graniţa cu România. Acţionează la sud de Dunăre încă din anii '80

Hezbollah-ul, la graniţa cu România. Acţionează la sud de Dunăre încă din anii '80

Hezbollah-ul, la graniţa cu România. Acţionează la sud de Dunăre încă din anii '80
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
20 Aug 2012   •   18:35

Mişcarea libaneză Hezbollah operează de multă vreme în Bulgaria şi alte ţări est-europene, susţine un fost agent CIA Robert Baer, relatează site-ul Novinite.com. Potrivit lui Baer, Bulgaria nu îl poate identifica pe autorul atentatului terorist din Burgas decât dacă se bazează pe propriile resurse.
   
"Hezbollah operează în Bulgaria de la mijlocul anilor '80. Au o reţea, iar eu personal am participat la investigarea unui grup de-al lor pe teritoriul vostru în anii '90", a declarat Baer într-un interviu acordat duminică unui post bulgar de televiziune.
   
Atentatul din 18 iulie a fost îndreptat împotriva turiştilor israelieni din Bulgaria, iar oficialii israelieni de rang înalt au reacţionat imediat la atac acuzând Hezbollah şi Iranul.
   
Baer a adăugat că atât Guvernul bulgar, cât şi CIA erau îngrijorate la momentul respectiv de pătrunderea Hezbollah în Bulgaria, dar a declarat că nu poate oferi alte detalii în legătură cu reţeaua.
   
Baer, care a lucrat pentru CIA în perioada 1976-1997 concentrându-se pe Orientul Mijlociu, a afirmat, de asemenea, că Bulgaria nu poate să se bazeze prea mult pe Statele Unite şi Israel în acest caz.
   
"Nu puteţi primi un răspuns obiectiv de la ei. Atât Statele Unite, cât şi Israelul vor un război împotriva Iranului", a declarat fostul agent secret.
   
"Dar, dacă Washingtonul are o dovadă viabilă împotriva Iranului, ar putea să nu o împărtăşească Israelului, dacă SUA nu vor încă să lovească Iranul", a adăugat el.
   
Potrivit lui Baer, acestea sunt jocurile obişnuite ale serviciilor de informaţii şi sunt foarte diferite de o invesigaţie reală a poliţiei, care ar trebui condusă de forţele de securitate bulgare.
   

×
Subiecte în articol: Hezbollah CIA
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close