Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton admite vina SUA pentru războiul drogurilor din Mexic

Hillary Clinton admite vina SUA pentru războiul drogurilor din Mexic

Hillary Clinton admite vina SUA pentru războiul drogurilor din Mexic
Sursa foto: hillary clinton
26 Mar 2009   •   06:10

?Cererea insaţiabilă? a Americii pentru droguri ilegale este de vină pentru mare parte din violenţa ce a pus stăpânire pe Mexic, apreciază Hillary Clinton.
Secretarul american de stat a mai recunoscut şi ?inabilitatea? SUA de a opri traficul de arme peste graniţa americană şi care sunt folosite de cartelul drogurilor. Declaraţiile vin în timpul vizitei sale la Ciudad de Mexico, unde doreşte să discute planurile SUA de a mări securitatea la graniţa dintre cele două state.
?Cererea noastră insaţiabilă pentru droguri ilegale alimentează comerţul cu substanţe interzise. Inabilitatea noastră de împiedica traficul de arme peste graniţă ce duc la înarmarea acestor criminali a dus la omorârea poliţiştilor, soldaţilor şi civililor?, a declarat aceasta în zbor spre capitala Mexicului.
?Cred că suntem co-responsabili?.
Ea a precizat că eforturile SUA de a interzice droguri precum cocaina şi heroina este clar că au eşuat şi este nedrept a se învinovăţi Mexicul pentru problema cu cartelul drogurilor.
Deşi Barack Obama a promis să dizloce un plus de 360 de agenţi federali către graniţă, Congresul american a redus în această lună banii alocaţi pentru lupta cu drogurile de la 400 la 300 milioane de dolari. Ulterio, Hillary a promis 80 milioane de dolari pentru elicoptere care să ajute la lupta contra drogurilor.
Spre comparaţie, preşedintele Felipe Calderon a cheltuit peste 6,4 miliarde de dolari şi a dizlocat 45.000 de trupe federale pentru lupta cu cartelurile drogurilor, de când a preluat conducerea în decembrie 2006.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Mexic secretar de stat
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close