Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: America trebuie să continue să preia conducerea în lume

Hillary Clinton: America trebuie să continue să preia conducerea în lume

Hillary Clinton: America trebuie să continue să preia conducerea în lume
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   09:46

Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat vineri că ţările Primăverii arabe nu s-au eliberat de "tirania unui dictator" pentru a se găsi sub cea a "maselor", ca aluzie la violenţele antiamericane din lumea musulmană, relatează AFP.
   
"Cetăţenii Egiptului, Libiei, Yemenului şi ai Tunisiei nu au schimbat tirania unui dictator pentru tirania mulţimilor", a declarat Clinton în cadrul unui discurs solemn de la baza aeriană Andrews din Maryland (est).
   
Clinton a participat la ceremonia de la sosirea în ţară a rămăşiţelor celor patru americani, printre care şi ale ambasadorului Chris Stevens, ucis marţi într-un atac asupra consulatului american de la Benghazi, în estul Libiei.
   
"Se întorc la noi astăzi patru americani care şi-au dat viaţa pentru ţara noastră şi valorile sale", a declarat lidera diplomaţiei americane, în prezenţa preşedintelui Barack Obama şi a apropiaţilor persoanelor dispărute.
   
După patru zile de violenţe în lumea musulmană provocate de difuzarea unui film ofensator la adresa Islamului, Clinton a îndemnat "oamenii rezonabili şi liderii responsabili de aceste state să facă tot posibilul pentru a restabili securitatea şi q îi urmări în justiţie pe cei care se află în spatele violenţelor".
   
Aceasta a prezis "multe zile dificile în viitorul apropiat", însă "este important să nu pierdem din vedere un fapt important: America trebuie să continue să preia conducerea în lume. Le-o datorăm acestor patru oameni".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close