Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton ar putea prelua conducerea Băncii Mondiale

Hillary Clinton ar putea prelua conducerea Băncii Mondiale

Hillary Clinton ar putea prelua conducerea Băncii Mondiale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
11 Iun 2011   •   18:44

Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, discută cu preşedinţia americană despre posibilitatea de a părăsi diplomaţia Casei Albe pentru a prelua, anul viitor, conducerea Băncii Mondiale, devenind astfel prima femeie care ajunge şef al instituţiei, transmite Mediafax.

Hillary Clinton ar putea prelua şefia BM în 2012, odată cu încheierea mandatului actualului preşedinte al băncii, Robert Zoellick.

În această situaţie, atât Banca Mondială, cât şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea fi conduse, pentru prima dată în istoria celor două instituţii financiare, de femei. Ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde, este considerată favorită pentru preluarea funcţiei de director general al FMI.

Clinton a declarat că nu doreşte să rămână la conducerea Departamentului de Stat pentru mai mult de patru ani. Apropiaţi ai acesteia au afirmat că şi-a exprimat interesul pentru preluarea postului la Banca Mondială dacă Zoellick ar pleca în 2012, la încheierea actualului mandat.

"Hillary Clinton vrea acest post", a spus o sursă apropiată secretarului de stat, informaţie confirmată de încă o sursă. Casa Albă a refuzat să comenteze.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton conducere banca mondiala
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close