Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton, „bombardată“ cu pantofi şi roşii, în Egipt. Manifestanţii au scandat „Monica, Monica“

Hillary Clinton, „bombardată“ cu pantofi şi roşii, în Egipt. Manifestanţii au scandat „Monica, Monica“

Hillary Clinton, „bombardată“ cu pantofi şi roşii, în Egipt. Manifestanţii au scandat „Monica, Monica“
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Iul 2012   •   23:52

Manifestanţii au aruncat cu proiectile duminică seară asupra convoiului secretarului general de stat Hillary Clinton aflată în vizită la Alexandria în nordul Egiptului, informează AFP.
   
Manifestanţii scandau printre altele "Monica, Monica", referindu-se la scandalul sexual Monica Lewinsky în care a fost implicat la finalul anilor 1990 soţul său Bill Clinton, pe atunci preşedinte al Statelor Unite.
   
Aceştia au aruncat roşii, pantofi şi sticle de apă la sosirea sub protecţia poliţiei a convoiului lui Clinton la consulatul Statelor Unite pe care aceasta l-a vizitat cu ocazia redeschiderii.
   
Un responsabil american a declarat că maşina în care se afla Clinton nu a fost atinsă.
   
Un responsabil cu securitatea a declarat că manifestanţii scandau "Monica, Monica" şi "Irhal, Clinton" (afară, Clinton).
   
Manifestaţia pare să aibă legătură cu suspiciunile din Egipt privind un ajutor dat de către Statele Unite Frăţiei Musulmane pentru a câştiga alegerile din ţară în urmă înlăturării de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak în 2011 după 18 zile de proteste.
   
"Vreau să clarific faptul că Statele Unite nu s-au implicat în Egipt în alegerea câştigătorilor sau a învinşilor, chiar dacă am putea deşi, desigur, nu putem", a declarat Clinton într-un discurs la consulat.
   
Consulatul a fost închis în 1993 din motive bugetare însă a fost redeschis pentru a susţine economia egipteană din acest important port mediteranean.
  

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close