Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton, furată la vot? Mai mulți experți susțin că sistemul de vot electronic a fost "atacat de hackeri"

Hillary Clinton, furată la vot? Mai mulți experți susțin că sistemul de vot electronic a fost "atacat de hackeri"

Hillary Clinton, furată la vot? Mai mulți experți susțin că sistemul de vot electronic a fost "atacat de hackeri"
23 Noi 2016   •   16:27

Mai mulți experți susțin că Hillary Clinton a fost “furată” la vot în mai multe state unde computerele ar fi fost “atacate”. Experții sugerează că mai mulți hackeri ar fi accesat computerele care centralizau voturile și ar fi șters voturile pentru Hillary Clinton, conform Daily Mail.

Grupul în cauză, format din experți IT și ai procesului de vot, a făcut un apel la echipa de campanie a lui Hillary Clinton să conteste rezultatele și să ceară renumărarea voturilor.

Conform experților, citați de Daily Mail, frauda s-ar fi produs în statele Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Cele trei state au avut două tipuri de vot: cel clasic, cu buletin de vot și unul electronic.

Experții susțin că rezultatul pentru voturile lui Hillary Clinton ar fi fost redus artificial chiar din interiorul sistemului, de către hackeri, în timp ce votul clasic, cu buletin de vot, a rămas nealterat.

Astfel, Clinton ar fi pierdut aproximativ 30.000 de voturi în Wisconsin. Statul a fost pierdut la o diferență de 27.000 de voturi și zece electori. În Michigan, Hillary Clinton ar fi pierdut 16 electori. În Pennsylvania, 20 de electori.  În total, Hillary Clinton ar fi pierdut 46 de electori.

Toate cele 50 de state federale americane au un număr prestabilit de „electori” în Colegiul Electoral – aproximativ proporţional cu populaţia statului.

În total, Colegiul este format din 538 de electori, din care 435 sunt distribuiţi în funcţie de populaţia statelor, iar 100 sunt distribuiţi câte doi pentru fiecare stat american. Alţi trei electori sunt desemnaţi pentru capitala Washington D.C.

Pentru ca un candidat să câştige alegerile are nevoie de susţinerea a cel puţin 270 de electori – jumătate plus unul.

În final, Donald Trump a câștigat cu votul a 290 de electori, comparativ cu Hillary Clinton, care a obținut 232 de electori.

Încă nu există dovezi clare că un astfel de atac cibernetic ar fi avut loc și o anchetă în acest sens ar dura mult și ar îngreuna tranziția de la Casa Albă pentru Donald Trump.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Donald Trump frauda
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close