Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton, într-o vizită-surpriză în Pakistan. Ea cere mai multă cooperare împotriva al-Qaida

Hillary Clinton, într-o vizită-surpriză în Pakistan. Ea cere mai multă cooperare împotriva al-Qaida

Hillary Clinton, într-o vizită-surpriză în Pakistan. Ea cere mai multă cooperare împotriva al-Qaida
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Mai 2011   •   08:24

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, se află într-o vizită-surpriză la Islamabad, într-un moment în care relaţiile dintre SUA şi Pakistan nu sunt deloc prietenoase, în urma raidului american în care a fost ucis Osama bin Laden, transmite AFP.

Şefa diplomaţiei americane urmează să se întâlnească cu preşedintele Asif Ali Zardari, generalul Ashfaq Kayani - şeful omnipotentei armate şi Ahmad Shuja Pasha - şeful serviciilor de informaţii (ISI). Hillary Clinton este însoţită de amiralul Mike Mullen, şeful Statului Major american.

Ei vor cere Pakistanului mai multă cooperare împotriva al-Qaida şi a altor insurgenţi islamişti talibani, dar şi un efort în ancheta privind ascunderea lui bin Laden, precum şi un ajutor pentru favorizarea unei soluţii politice la războiul din Afganistan.

Cel mai căutat terorist din toate timpurile, liderul al-Qaida Osama bin Laden, a fost ucis pe 2 mai, de un comando american, în nordul Pakistanului.



×
Subiecte în articol: Hillary Clinton al-Qaida cooperare razboi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close