Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: O operaţiune militară în Siria ar putea fi luată în calcul

Hillary Clinton: O operaţiune militară în Siria ar putea fi luată în calcul

Hillary Clinton: O operaţiune militară în Siria ar putea fi luată în calcul
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Mar 2011   •   10:42

Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat că Statele Unite nu au intenţia de a lansa o operaţiune militară în Siria, dar dacă se va forma o coaliţie internaţională, cu acordul Consiliului de Securitate al ONU, o asemenea operaţiune „poate fi luată în calcul”, conform AFP.

Clinton a fost întrebată dacă Statele Unite intenţionează să se implice în situaţia din Siria la fel cum o face în Libia. Secretarul de stat a declarat că Statele Unite nu se vor implica şi a adăugat că „fiecare dintre aceste situaţii este unică”.

"Dar acest lucru nu se va întâmpla, pentru că nu ştim exact ce se va întâmpla, ce va declanşa", a adăugat ea, subliniind diferenţele între situaţiile din Siria şi din Libia.

Proteste violente au avut loc vineri în Siria, soldate cu zeci de victime, în oraşul Deraa, inclusiv un copil ucis în oraşul Latakia, conform Reuters.

„Situaţia s-a înrăutăţit în Siria în ultimele săptămâni, autorităţile au făcut uz de muniţie şi gaz lacrimogen. Incidentele s-au soldat cu 37 de oameni ucişi în Deraa, inclusiv doi copii”, a declarat Rupert Colville, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Naţiunilor Unite.

Sâmbătă au avut loc noi confruntări extrem de violente. Au fost ucise 12 persoane, între care membri ai forţelor de securitate, civili şi doi insurgenţi.

×
Subiecte în articol: Siria Libia SUA Hillary Clinton declaraţii

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close