Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton, preferata americanilor la alegerile prezidenţiale din 2016. Vezi cifrele sondajului

Hillary Clinton, preferata americanilor la alegerile prezidenţiale din 2016. Vezi cifrele sondajului

Hillary Clinton, preferata americanilor la alegerile prezidenţiale din 2016. Vezi cifrele sondajului
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    07 Mar 2013   •   17:43

Hillary Clinton conduce în intenţiile de vot ale americanilor în vederea alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în noiembrie 2016, arată un sondaj publicat joi de Institutul Quinnipiac.

După ce a demisionat recent din cadrul administraţiei Obama, Hillary Clinton îi depăşeşte lejer pe fiecare dintre cei trei republicani selecţionaţi de Institutul Quinnipiac pentru dueluri fictive, potrivit Mediafax.

Împotriva actualului guvernator iconoclast de New Jersey, Chris Christie, Hillary Clinton are 45% intenţii de vot faţă de 37% pentru republican.

În faţa lui Paul Ryan, consilierul lui Mitt Romney la ultimele alegeri prezidenţiale, sau Marco Rubio, o stea în ascensiune a republicanilor, Hillary Clinton atinge chiar 50% intenţii de vot.

Hillary, persoană publică din 1992, când soţul său Bill Clinton a devenit preşedinte, este mult mai populară decât cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani.

"Ea este în mod evident mai cunoscută şi, având peste 20 de ani pe scena publică, a putut să creeze o impresie favorabilă în rândul americanilor", comentează Peter Brown, director adjunct la Institutul pentru sondaje al Universităţii Quinnipiac.


×
Subiecte în articol: Hillary Clinton alegeri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close