Hillary Clinton va renunţa la funcţie în 2012

17 Mar 2011   •   14:11
Hillary Clinton va renunţa la funcţie în 2012

Secretarul de Stat al SUA, Hillary Rodham Clinton, a declarat miercuri că nu doreşte să îşi păstreze funcţia dacă preşedintele Barack Obama va câştiga un al doilea mandat în 2012. Înaltul diplomat american a mai spus că nu are planuri să candideze din nou pentru Casa Albă, dar şi că nu este interesată de alte posturi, precum cel de vicepreşedinte sau secretar al apărării.

Aflată în vizită la Cairo, Hillary Clinton a fost întrebată dacă va rămâne într-un al doilea mandat Obama, dacă vrea funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte sau secretar al apărării. Ea a răspuns la toate întrebările printr-un singur cuvânt: "Nu".

Speculaţiile despre viitorul doamnei Clinton au apărut după ce a fost menţionată ca posibilă succesoare a Secretarului Apărării Robert Gates, care l-a informat pe Obama că se va retrage la finalul acestui mandat. Într-un interviu pentru CNN, Hillary Clinton a subliniat faptul că nu intenţionează să conducă Pentagonul şi nici să repete experienţa din 2008, când a luptat împotriva lui Obama pentru desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidenţiale.

"A fost o experienţă minunată şi mă bucur de sprijinul de care am beneficiat, dar voi merge mai departe. Fac ceea ce trebuie acum şi nu intenţionez să candidez din nou. Voi da tot ce pot pentru această slujbă în următorii doi ani", a declarat Clinton.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close