Antena 3 Externe Hollande: Actuala criză economică este de o "gravitate excepţională"

Hollande: Actuala criză economică este de o "gravitate excepţională"

de M.Z.    |    31 Aug 2012   •   23:53
Hollande: Actuala criză economică este de o "gravitate excepţională"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a spus că are datoria să le spună adevărul francezilor, explicând că actuala criză economică este de o "gravitate excepţională".

"Datoria mea este să le spun adevărul francezilor. Trecem printr-o criză de o gravitate excepţională, o criză lungă, care durează de patru ani şi care nu a scutit niciuna dintre marile puteri economice, nici măcar cele emergente. (...) Creşterea economică s-a diminuat peste tot, iar preţul materiilor prime, al cerealelor creşte puternic, din raţiuni climatice şi speculative", a spus Hollande, potrivit AFP.

În plus, Hollande este de părere că ceea ce trebuie să facă ei acum este să privească spre viitor şi, nicidecum să judece trecutul.

"Nu voi reveni asupra responsabilităţilor de ieri sau de alaltăieri.Nu se pune problema judecării trecutului, ci de pregătirea viitorului", a adăugat preşedintele socialist, o aluzie la politicile fostului preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy.
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close