Antena 3 CNN Externe Hollande îl acuză pe Sarkozy: Este un derapaj ceea ce este pe cale să îşi asume

Hollande îl acuză pe Sarkozy: Este un derapaj ceea ce este pe cale să îşi asume

Hollande îl acuză pe Sarkozy: Este un derapaj ceea ce este pe cale să îşi asume
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Apr 2012   •   14:31

Candidatul socialist în alegerile prezidenţiale franceze François Hollande l-a acuzat vineri pe preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy de "derapaj", acesta mergând, în opinia sa, "să sape în programul extremei drepte", relatează AFP.
   
Sarkozy "va căuta alte voturi şi face alte calcule, nişte calcule greşite, el se va duce să caute la extrema dreaptă ceea ce i-a lipsit" în primul tur de scrutin, a declarat Hollande în cursul unui miting la Limoges (centru).
   
"El s-a prezentat ca un candidat de dreapta fără inhibiţii, dar acum nu mai este lipsit de inhibiţii. Este un derapaj ceea ce este pe cale să îşi asume", l-a acuzat candidatul socialist.
   
"Este o derivă ceea ce constatăm, în vocabular, în teme, în expresii asupra imigraţiei, asupra islamului, asupra securităţii", a continuat el. Hollande i-a reproşat rivalului său din turul doi, prevăzut pentru 6 mai, că vine "acum" "să se aprovizioneze, să sape în programul extremei drepte".
   
"Până într-acolo, încât, în interiorul dreptei umaniste, în cadrul centrului, există voci care îşi pun întrebări şi care nu pot să accepte acest exces, această exagerare, acest pericol", a subliniat el.
   
Scorul istoric obţinut de candidata extremei drepte Marine Le Pen (17,9%) l-a determinat pe Sarkozy să se poziţioneze foarte la dreapta pe eşicherul politic, în vederea turului doi.
   
El şi-a înăsprit campania asupra unor teme consacrate ale Frontului Naţional (FN), condus de Le Pen, ca migrarea, apărarea "frontierelor" şi denunţarea "elitelor", cu riscul de a provoca o reacţie de reţinere din partea aripii mai moderate din tabăra sa şi a alegătorilor de centru, de care are nevoie pentru a fi ales.
   
Prezentat ca perdant în turul doi de către sondaje, şeful în exerciţiu al statului are o nevoie vitală de voturile extremei drepte, în speranţa de a fi reales.
   
El este dur criticat de stânga, dar şi de unele voci de dreapta, pentru cursa pe care o face pentru a obţine voturile FN. al lui Marine Le Pen.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close