Antena 3 CNN Externe Hollande promite reduceri de taxe, dar cere crearea de noi locuri de muncă

Hollande promite reduceri de taxe, dar cere crearea de noi locuri de muncă

Hollande promite reduceri de taxe, dar cere crearea de noi locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Ian 2014   •   23:20

Preşedintele francez Francois Hollande a prezentat, marţi, detaliile „pactului de responsabilitate” evocat în mesajul de Anul Nou, promiţând o scădere a taxelor percepute companiilor în schimbul creării de noi locuri de muncă, în paralel cu noi reduceri de cheltuieli bugetare, informează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Franţa trebuie neapărat să-şi regăsească forţa economică. Bătălia cu şomajul nu a fost câştigată încă”, a spus Hollande.

Preşedintele francez a propus reduceri progresive de taxe prin care societăţile private vor realiza economii de circa 30 de miliarde de euro până în anul 2017.

Hollande a mai promis şi reducerea numărului de impozite percepute companiilor, împreună cu o simplificare a procedurilor pentru constituirea societăţilor comerciale.

În schimb, liderul de la Elysee a cerut mediului privat să răspundă la aceste măsuri prin crearea de noi locuri de muncă şi prin programe de formare profesională.

Prin pactul de responsabilitate, definit „cel mai important din istoria Franţei”, Hollande s-a angajat să reducă şi mai mult cheltuielile bugetare, măsură solicitată de mediul privat.

Astfel, el a anunţat tăierea a circa 4% din cheltuielile cu funcţionarea administraţiei, echivalentul sumei de 50 de miliarde de euro în intervalul 2015-2017, pentru anul în curs valoarea acestor economii fiind de 15 miliarde de euro.

Hollande a ţinut să precizeze că nu este vorba despre „tăieri oarbe şi injuste, cum s-a întâmplat anul trecut”, ci vor fi măsuri fundamentate pe „reforme structurale” şi pe o „redefinire a misiunilor statului”.

Preşedintele francez consideră că aceste noi iniţiative au la bază modelul aplicat în statele scandinave şi a asigurat că în Franţa modelul social va fi păstrat, respingând afirmaţiile unor comentatori că ar intenţiona să recurgă la măsuri liberale.

×
Subiecte în articol: francois hollande Franta
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close