Hollande şi Merkel nu reuşesc să ajungă la o înţelegere în privinţa pactului bugetar, dar vor să păstreze Grecia în zona euro

de D.D.    |    16 Mai 2012   •   07:29
Hollande şi Merkel nu reuşesc să ajungă la o înţelegere în privinţa pactului bugetar, dar vor să păstreze Grecia în zona euro Foto: Agerpres

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Francois Hollande, preşedintele Franţei, au declarat că sprijină menţinerea Greciei în zona euro, însă că au în continuare divergenţe pe teme majore. Cei doi oficiali europeni de rang înalt s-au întâlnit, ieri, la Berlin, pentru a discuta problema creşterii economice, înainte de summitul european de luna viitoare.

Noul preşedinte francez, Francois Hollande, a participat la summitul franco-german de la Berlin, unde a fost întâmpinat de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. La o conferinţă de presă comună, cei doi oficiali au declarat că înţeleg responsabilităţile pe care le poartă pentru viitorul Europei.

Atât Merkel, cât şi Hollande au recunoscut că au în continuare divergenţe cu privire la pactul bugetar european. Hollande doreşte să acorde o atenţie mai mare creşterii economice din Europa, în timp ce Merkel dă prioritate rigorii fiscale.

Angela Merkel şi Francois Hollande şi-au declarat dorinţa comună de a păstra Grecia în zona euro.
 

Parteneri
x close