Antena 3 CNN Externe Hollande: Suntem pregătiți să intensificăm acțiunile împotriva Statului Islamic în Irak

Hollande: Suntem pregătiți să intensificăm acțiunile împotriva Statului Islamic în Irak

Hollande: Suntem pregătiți să intensificăm acțiunile împotriva Statului Islamic în Irak
de O.P.    |    04 Dec 2014   •   09:23

Președintele Franței, François Hollande, a dat asigurări miercuri că țara sa este pregătită să-și 'intensifice acțiunile' împotriva grupării Statul Islamic în Irak, relatează AFP.

'Vom continua să susținem militar Irakul, care este victimă a unui atac terorist de mare anvergură', a afirmat de asemenea președintele francez, într-o declarație comună cu premierul irakian Haidar Al-Abadi, aflat în vizită la Palatul Elysée.

'De trei luni, armata irakiană a întreprins acțiuni, cu sprijinul coaliției, și acestea au permis să se obțină progrese inconstestabile și succese militare și, prin urmare, politice', a subliniat președintele francez.

Pentru a le sprijini, 'suntem pregătiți să intensificăm acțiunile și să le executăm cu rapiditate și eficacitate în cadrul coaliției', a menționat președintele Hollande.

'Capitala Bagdad este securizată. Suntem în prezent pe cale de a elibera întregul nostru teritoriu ocupat de Statul Islamic' și 'credem că această eliberare nu este departe', a declarat, la rândul său, premierul irakian. El a cerut de a asemenea 'ajutor pentru reconstrucția țării'.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close