Antena 3 CNN Externe Hollande trimite doi miniştri francezi în România pentru a aborda problema romilor "la sursă"

Hollande trimite doi miniştri francezi în România pentru a aborda problema romilor "la sursă"

Hollande trimite doi miniştri francezi în România pentru a aborda problema romilor "la sursă"
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Sep 2012   •   08:53

Preşedintele francez Francois Hollande îşi trimite în România ministrul de Interne şi ministrul Afacerilor Europene pentru a aborda problema romilor "la sursă", informează AFP.

"De miercuri, ministrul de Interne (Manuel Valls - n.r.) şi ministrul Afacerilor Europene (Bernard Cazeneuve - n.r.) vor fi în România pentru ca această problemă să fie tratată la sursă", a declarat Hollande în cadrul unei intervenţii la postul de televiziune privat TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate" şi să vină în Franţa "pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică", a adăugat acesta.
   
"Sunt 15.000 de romi în Franţa, nu au venit în patru luni", a mai spus acesta, venind în apărarea ministrului său de Interne, criticat în Franţa pentru angajamentul său de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, în termenul unor decizii judecătoreşti.
   
"Ministrul de Interne şi-a făcut tema": "a aplicat deciziile justiţiei şi în acelaşi timp a relocat (romii) în măsura în care este posibil sau i-a repatriat în ţara de origine", a spus acesta.
   
În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi din taberele ilegale de către poliţie, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţilor şi a unui partid de stânga.

×
Subiecte în articol: francois hollande
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close