Antena 3 CNN Externe "Holocaustul putea fi prevenit". Declaraţia surprinzătoare a unui candidat la preşedinţia SUA

"Holocaustul putea fi prevenit". Declaraţia surprinzătoare a unui candidat la preşedinţia SUA

"Holocaustul putea fi prevenit". Declaraţia surprinzătoare a unui candidat la preşedinţia SUA
Sursa foto: Foto: nationaljournal.com
09 Oct 2015   •   15:14
ALEGERI SUA. Dr Ben Carson a apărat posesia de arme în Statele Unite sugerând că Holocaustul putea fi prevenit dacă evreii ar fi fost înarmaţi atunci când Adolf Hitler a ajuns la putere. 

Dr Carson, fost neurochirurg, a făcut legătura dintre controlul armelor şi Holocaust într-o apariţie televizată la CNN, unde discuta despre cartea lui "A More Perfect Union: What We the People Can Do to Reclaim Our Constitutional Liberties" (O uniune mai perfectă: ce putem face noi oamenii pentru a ne recâştiga libertăţile constituţionale). Candidatul republican este unul dintre favoriţii la preşedinţia SUA, fiind al doilea în sondaje după la fel de controversatul magnat Donald Trump. Niciunul dintre aceştia nu a deţinut o funcţie politică până acum. 

Cartea lui Carson foloseşte Germania nazistă ca argument pentru al doilea amendament. Întrebat de Wolf Blitzer, de la CNN, dacă sugerează că "dacă erau arme în Germania, nu am mai fi avut Holocaust", Carson a răspuns: "Punctul meu de vedere se referă la mai multe ţări. Au fost mai multe ţări unde tirania domnea şi înainte ca asta să se întâmple oamenii au fost dezarmaţi. Asta era ideea". 

Ulterior, Blitzer a insistat: "Vreau să clarificăm. Dacă nu ar fi existat legi care să controleze posesia armelor în Europa la vremea respectivă, ar fi fost măcelăriţi 6 milioane de evrei?"

"Cred că şansele ca Hitler să îşi atingă scopurile ar fi fost mult diminunate dacă oamenii ar fi fost înarmaţi. Spun că există un motiv pentru care aceşti dictatori întâi iau oamenilor armele atunci când ajung la putere", a spus Dr Carson.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close