Antena 3 CNN Externe Horst Faas, fotograful de război german şi câştigătorul a două premii Pulitzer, a murit la 79 de ani

Horst Faas, fotograful de război german şi câştigătorul a două premii Pulitzer, a murit la 79 de ani

Horst Faas, fotograful de război german şi câştigătorul a două premii Pulitzer, a murit la 79 de ani
Sursa foto: Foto: washingtonpost.com
11 Mai 2012   •   09:43

Horst Faas, fotograful de război german care a câştigat de două ori premiul Pulitzer, a murit joi, la 79 de ani, a anunţat Associated Press, agenţia la care a lucrat aproape 50 de ani, informează AFP.

Faas s-a făcut cunoscut îndeosebi pentru acoperirea războiului din Vietnam cel mai mult timp, din 1962 până în 1974, ca şef al departamentului foto al AP în Asia de Sud-Est. El a fost grav rănit în 1967.

El a primit un premiu Pulitzer în 1965 pentru fotografii din războiul din Vietnam. Faas a decis în 1972 să pună pe fluxul AP celebra fotografie a unei fetiţe vietnameze, cu arsuri grave, alergând pe drum ca să scape de un atac cu napalm.



Fotografia lui Huyn Cong Ut (Nick Ut), recompensată şi ea cu un Pulitzer, a făcut atunci înconjurul lumii. Câţiva colegi ai lui Faas considerau că poza nu trebuia pusă pe flux pentru că fetiţa era goală.

Horst Faas a primit al doilea Pulitzer în 1972 pentru acoperirea conflictului din Bangladesh, alături de un alt fotograf al AP, Michel Laurent, pentru seria 'Moarte la Dacca'.



S-a îmbolnăvit la Hanoi, în 2005, rămânând paralizat de la talie în jos. Sănătatea lui s-a deteriorat serios în 2008 şi se afla în spital din luna februarie.




×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close