Antena 3 CNN Externe Hosni Mubarak, în comă la o clinică din Germania. Presa de stat din Egipt neagă

Hosni Mubarak, în comă la o clinică din Germania. Presa de stat din Egipt neagă

Hosni Mubarak, în comă la o clinică din Germania. Presa de stat din Egipt neagă
Sursa foto: Foto: newsweek.com
14 Feb 2011   •   08:54

Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, se zbate între viaţă şi moarte. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, el s-ar afla în comă, într-un spital din Germania. Informaţia a fost însă infirmată de către cotidianul Al-Gomhuria, care citează surse apropiate lui Mubarak.

Conform primelor informaţii, se pare că Mubarak a început să se simtă rău, în urmă cu câteva zile. El a leşinat de două ori pe când îşi înregistra discursul final, iar apoi, starea lui de sănătate s-a deteriorat continuu. Aşa se explică şi faptul că anunţul demisiei sale a întârziat atât de mult.

Demnitarii de la Cairo au vrut să aştepte până când Mubarak va fi suficient de puternic ca să dea vestea personal. Nu a mai apucat.. Plecarea lui de la putere a fost a anunţată de vicepreşedintele Oram Suleiman. Iar Mubarak a părăsit capitala Cairo şi a plecat în staţiunea Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie. Aici, fostul lider de egiptean ar fi intrat în comă.

Medicii l-au ţinut sub supraveghere permanentă şi au decis să îl tranfere la o clinică privată din Germania. Acum, pacientul se zabte între viaţă şi moarte.

În paralel, viaţa în Egipt revine, treptat la normal. Armata a început curăţarea pieţei Tahrir din Cairo, pentru a permite accesul maşinilor.  În plus, liderii militari  au anunţat suspendarea Parlamentului, a Constituţiei şi crearea unei comisii pentru amendarea legii fundamentale. Noua conducere va avea o misiune extrem de grea, având în vedere starea economică precară a ţării şi sărăcia populaţiei.

Armata a dizolvat Parlamentul şi a suspendat constituţia

Armata egipteană, care a preluat puterea în urma demisiei preşedintelui Hosni Mubarak, a anunţat, duminică, dizolvarea celor două Camere ale Parlamentului şi suspendarea Constituţiei, potrivit AFP.

Mai mult decât atât, reprezentanţii forţelor militare au mai precizat că perioada de tranziţie politică se va întinde o perioadă de şase luni, urmând a se forma o comisie pentru amendarea Constituţiei, conform unui comunicat citit duminică la televiziunea de stat.

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak coma spital
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close