Antena 3 Externe Imagini cu hotelul lovit de avalanșă, în Italia. Mai mulți turiști și angajați ar fi fost găsiți morți

Imagini cu hotelul lovit de avalanșă, în Italia. Mai mulți turiști și angajați ar fi fost găsiți morți

19 Ian 2017   •   10:15
Imagini cu hotelul lovit de avalanșă, în Italia. Mai mulți turiști și angajați ar fi fost găsiți morți

UPDATE: Presa internațională scrie că cel puțin 30 de oameni, turiști și angajații unui hotel din regiunea Pescara, au fost găsiți morți după ce o avalanşă a lovit imobilul în care se aflau.

Potrivit express.co.uk, salvatorii au găsit doi supraviețuitori și caută alte trei persoane.

"Sunt numeroşi morţi", a declarat Antonio Crocetta, şeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, citat de presa italiană.

Regiunea Abruzzes se află la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, regiune afectată miercuri de o serie de mişcări seismice. Una dintre ipotezele privind cauzele acestei avalanşe este că ar fi legată de unul dintre aceste cutremure ce au fost resimţite puternic până la Roma, la o distanţă de aproape 180 de kilometri de epicentru. Accesul spre acest hotel izolat în munţi este dificil din cauza condiţiilor meteorologice şi în special din cauza căderilor de zăpadă.

Italia a fost zguduită, miercuri, de patru seisme puternice. Toate au avut magnitudinea de peste 5 grade pe Richter şi au fost resimţite puternic în centrul peninsulei. O persoană a murit, iar alte peste 20 sunt date dispărute. În mai multe oraşe s-au închis şcolile, iar circulaţia feroviară a fost suspendată.

Tot din cauza cutremurelor s-au produs și numeroase avalanșe în zonele montane. Cel putin 20 de persoane sunt date dispărute, după ce o avalanşă a lovit un hotel din regiunea Pescara.

Zeci de echipe de intervenţie au plecat seara trecută la Farindola. Însă, misiunea lor le este, în continuare, îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile. Potrivit autorităţilor, drumul este acoperit de un strat de peste doi metri de zăpadă şi în zonă viscoleşte. Salvamontiştii din staţiunile apropiate încearcă şi ei să ajungă la hotelul lovit de avalanşă.

Cu câteva ore înainte de avalanşă, hotelul Rigopiano a postat pe Facebook un mesaj în care anunţa că liniile telefonice nu funcţionează din cauza vremii rele.

Câteva ore mai tîrziu un cuplu rămas blocat în hotel a reuşit să ceară ajutorul disperat autorităţilor din Peninsulă. "Ajutor, ajutor! Murim de frig! " Este singurul mesaj trimis din partea celor dispăruţi.

Autorităţile spun că avalanşele au fost cauzate de cele patru cutremure şi replicile acestora care au zguduit, ieri, Italia.

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close