Antena 3 CNN Externe Hotelul de un miliard de euro din Dubai înfruntă criza financiară

Hotelul de un miliard de euro din Dubai înfruntă criza financiară

Hotelul de un miliard de euro din Dubai înfruntă criza financiară
25 Sep 2008   •   13:19

Dacă Egiptul şi-a întărit statutul de destinaţie turistică nesigură, în urma răpirii celor 11 turişti la graniţa cu Sudan, Dubaiul se confruntă cu o altă problemă ? criza financiară. Hotelul Atlantis, a cărui construcţie a costat peste un miliard de euro, speră să depăşească această problemă, pentru ca turiştii, nu chiar de rând, să îşi poată permită să plătească 13.000 de lire sterline pentru o cameră, pe noapte.

Construit pe o insulă artificială în formă de palmier, hotelul Atlantis va avea un acoperiş care va găzdui dormitoare de 13.000 de lire sterline pe noapte, care ar fi trebuit să fie date în folosinţă pe 24 septembrie 2008. Totodată, va exista un teatru cu 1.800 de locuri unde vor avea loc spectacole Cirque du Soleil, începând cu vara lui 2011, precum şi un acvariu gigantic în care vor înota delfini aduşi din apele Insulelor Solomon.



Şi Donald Trump intenţionează să îşi construiască un hotel în mijlocul insulei Palm Jumeirah. Însă toate speranţele se leagă de hotelul Atlantis, care are ca model un hotel din Bahamas şi care se crede că va fi cel care va susţine economia locală din Dubai, după ce profiturile obţinute din petrol au scăzut dramatic, informează Telegraph.co.uk.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dubai criza economica
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close