Antena 3 CNN Externe Breasla hoților se duce de râpă pe Google. Cum s-a dat de gol un cuplu de infractori care plănuia o spargere, în Anglia

Breasla hoților se duce de râpă pe Google. Cum s-a dat de gol un cuplu de infractori care plănuia o spargere, în Anglia

Un bărbat și o femeie care plănuiau să dea o spargere în Virginia Water, o zonă din comitatul Surrey unde se află proprietăți valoroase, au fost reținuți și, în cele din urmă, condamnați de autoritățile britanice.

Breasla hoților se duce de râpă pe Google. Cum s-a dat de gol un cuplu de infractori care plănuia o spargere, în Anglia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   16:53

Este vorba despre Jordan Malcom- Taylor, în vârstă de 28 de ani, şi Nikisha Hosten, în vârstă de 22 de ani (foto interior).

Potrivit presei din Regatul Unit, cei doi au pus ochii pe o casă care părea promițătoare și au pătruns în curtea imobilului printr-un gard, într-o zi a lunii aprilie, anul 2020.

Ei au fost surprinși de proprietar și au scăpat cu fuga.

Malcolm-Taylor și Hosten au fost reținuți ulterior de polițiști, cărora nu le-a venit să creadă ce au găsit când au examinat telefonul femeii.

Google, refugiul hoțului contemporan

Astfel, între căutările efectuate înaintea spargerii s-au numărat următoarele: "ce să faci cu 3 milioane de lire sterline", "de unde să iei o armă" și "cum să deschizi o fereastră încuiată". 

După aceste dovezi ale planurilor infracționale, oamenii legii au recuperat imagini de pe o cameră de supraveghere cu cei doi  efectuând o vizită de recunoaștere în zonă, cu o zi înainte de spargerea ratată.

De asemenea, în mașina celor doi au fost descoperite două cuțite, o replică a unei arme reale, cătușe și un recipient cu benzină, dar și câteva ustensile cu care se puteau forța încuietori.

Acuzați, între altele, de tentativă de jaf cu circumstanțe agravante, cei doi au fost condamnați vineri, 29 iulie, după ce inițial au pledat nevinovați.

Malcom-Taylor primit 9 ani şi 9 luni de închisoare, iar Hosten a s-a ales cu o condamnare de 11 ani.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close