Antena 3 CNN Externe HP acuză o companie britanică de software de fraudă. Departamentul de Justiţie din SUA a deschis o investigaţie în acest caz

HP acuză o companie britanică de software de fraudă. Departamentul de Justiţie din SUA a deschis o investigaţie în acest caz

HP acuză o companie britanică de software de fraudă. Departamentul de Justiţie din SUA a deschis o investigaţie în acest caz
28 Dec 2012   •   23:58

Departamentul american de Justiţie a deschis o investigaţie împotriva Autonomy Corp, după ce Hewlett-Packard (HP) a acuzat compania britanică de software că şi-a prezentat incorect performanţele, înainte de a fi cumpărată anul trecut, informează Bloomberg.

HP a fost nevoită luna trecută să revizuiască în scădere activele cu 8,8 miliarde de dolari, după ce a descoperit că Autonomy a înregistrat incorect unele venituri.

Hewlett-Packard colaborează cu autorităţile americane în acest caz, în timp ce directorul general Meg Whitman încearcă să redreseze compania după mai mulţi ani de afaceri nerentabile, decizii strategice eronate şi conflicte la nivelul conducerii.
   
Compania a anunţat că oferă informaţii Biroului pentru fraude din Marea Britanie şi Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Fostul director general al Autonomy, Mike Lynch, care a părăsit Hewlett-Packard în luna mai şi respinge toate acuzaţiile companiei, a încheiat anul trecut un acord de 10,3 miliarde de dolari cu fostul şef al HP, Leo Apotheker, pentru vânzarea companiei pe care a înfiinţat-o.
  

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close