Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez a închis şase televiziuni pentru că nu i-au transmis discursurile (VIDEO)

Hugo Chavez a închis şase televiziuni pentru că nu i-au transmis discursurile (VIDEO)

Hugo Chavez a închis şase televiziuni pentru că nu i-au transmis discursurile (VIDEO)
25 Ian 2010   •   23:13

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, şi-a reluat lupta cu televiziunile ostile. Şase posturi de televiziune, dintre care unul este cel mai vechi din Venezuela, au fost scoase din programul reţelelor de cablu. Ele au fost pedepsite pentru că nu au respectat o recentă lege care le impunea să transmită în direct... toate discursurile preşedintelui Chavez.

Preşedintele Hugo Chavez este pasionat de televiziune, dar se pare că îi place, mai ales, să-şi vadă propriul chip pe micile ecrane. Chavez susţine, de ani de zile, o emisiune duminicală care durează ore în şir, la televiziunea publică. Preşedintele nu s-a mulţumit doar cu atât: toate posturile naţionale, chiar şi cele private, sunt obligate să-i transmită numeroasele discursuri şi mesaje. Până acum, televiziunile prin cablu erau scutite de această obligaţie, dar acum Chavez a decis să le-o aplice şi lor.

"Sunt pe aici nişte mici burghezi, dar chiar şi burghezi mai mari, care îşi permit luxul să sfideze guvernul. Nu, că nu se poate... nu ne supunem... Foarte bine. Dacă nu se supun, nu vor mai avea licenţă. Niciodată. Ei au vrut-o, nu noi", a declarat Chavez.

Cea mai veche televiziune din ţară, RCTV, a refuzat să se supună noii legi şi a fost imediat scoasă din programul reţelelor de cablu. Acum doi ani, RCTV a rămas fără licenţa de emisie, deoarece susţinuse o tentativă de lovitură de stat împotriva lui Chavez, dar a rămas prezentă pe cablu. Noua interdicţie i-a scos în stradă atât pe salariaţii postului, cât şi pe telespectatori.

Postul s-a adresat Curţii Supreme pentru anularea interdicţiei, iar asociaţiile ziariştilor i-au luat apărarea. În ciuda măsurilor, preşedintele Chavez rămâne cel mai popular om politic din Venezuela. S-ar putea ca lucrurile să se schimbe, mai ales că RCTV era cunoscută nu doar pentru emisiunile politice, cât, mai ales, pentru telenovele.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela televiziuni
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close