Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez cere armatei să vegheze la unitatea naţiunii

Hugo Chavez cere armatei să vegheze la unitatea naţiunii

Hugo Chavez cere armatei să vegheze la unitatea naţiunii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Dec 2012   •   10:23

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat la Havana, a cărui stare de sănătate este nesigură, a cerut armatei "să vegheze la unitatea" naţiunii, într-un mesaj de Crăciun citit vineri de către vicepreşedintele Nicolas Maduro, relatează AFP.
   
Salutând armata "pentru loialitatea sa în această perioadă atât de dificilă", şeful statului i-a cerut "să continue să îşi îndeplinească misiunea (...) la cel mai înalt nivel de calitate revoluţionară".
   
Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, se reface cu greu după a patra operaţie de cancer şi îi este necesar un "repaus absolut".
   
Înainte să plece spre Cuba, Chavez a desemnat un succesor politic, pentru prima dată de când se confruntă cu probleme de sănătate, şi anume pe vicepreşedintele Nicolas Maduro, totodată ministru de Externe.
   
Înainte să fie operat din nou, la Havana, şeful statului venezuelean, un fost locotenent-colonel care a condus o tentativă de lovitură de stat, a atras atenţia armatei asupra unor eventuale tentative de destabilizare, cerându-i să îşi "consolideze unitatea" şi "să nu cedeze unor comploturi".
   
Preşedintele, reales în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, ar urma să depună jurământul în Parlament la 10 ianuarie, însă atât susţinătorii săi, cât şi opoziţia, au admis că această dată ar putea să fie eventual amânată, în caz de necesitate.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close