Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez crede că preşedintele SUA este un ?biet ignorant?

Hugo Chavez crede că preşedintele SUA este un ?biet ignorant?

Hugo Chavez crede că preşedintele SUA este un ?biet ignorant?
Sursa foto: chavez obama
23 Mar 2009   •   06:32

Controversatul lider de stânga din Venezuela, Hugo Chavez, l-a descris pe omologul său american ca fiind ?un biet ignorant?, în timpul showului său televizat săptămânal. Preşedintele venezuelean l-a criticat pe Obama pentru că ar fi spus despre el că exportă terorism.

?Acum mă acuză de export de terorism? În cel mai bun caz am putea spunea 'biet ignorant'. Ar trebui să studieze pentru a şti realitatea din America Latină?.
Chavez a mai comentat că Obama l-a acuzat că ar fi "un obstacol în dezvoltarea Americii Latine?, fără a menţiona unde sau când Obama ar fi făcut aceste afirmaţii.

?Câtă ignoranţă?, aprecia Chavez în timpul showului său televizat. ?Adevăratul obstacol a fost imperiul pe care îl prezidează acum, care exportă terorism de aproape 200 de ani, a lansat bombe atomice asupra unor oraşe nevinovate, a bombardat, invadat şi dat ordine de crimă?.

Comentariile lui Chavez vin după o întâlnire de săptămâna trecută cu congressmanul democrat William Delahunt, care este văzut ca un ?pilot de teste? în încercarea de normalizare a relaţiilor dintre cele două state.
Chavez şi Obama se vor întâlni probabil pentru prima oară la summitul liderilor de pe continentul american, în aprilie, la Trinidad.
Pe de altă parte, Hugo Chavez i-a cerut sâmbătă omologului să american, Barack Obama, să se înscrie pe calea socialismului, deoarece, în opinia lui, criza economică mondială nu se va rezolva într-un sistem capitalist. În timpul unui discurs în care a anunţat măsuri economice pentru combaterea crizei în Venezuela, Chavez a descris situaţia din Statele Unite şi a subliniat că rata şomajului din această ţară este în creştere.

"Cetăţene Obama, trebuie să laşi să se dezvolte revoluţia socială în Statele Unite", a declarat Hugo Chavez. "Dacă ai nevoie de un sfat, îţi spun să alegi socialismul. Uită-te la culoarea pielii tale. De ce să-i ajuţi pe bogaţii de acolo sau imperialismul?", a adăugat preşedintele Venezuelei.

Chavez, un aliat apropiat al fostului preşedinte cubanez Fidel Castro, a avut relaţii foarte proaste cu fostul şef de stat american, George W. Bush, dar a adoptat un ton mai degrabă moderat faţă de Obama până la această dată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close