Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez glumeşte anunţând că a îndreptat rachetele către Washington

Hugo Chavez glumeşte anunţând că a îndreptat rachetele către Washington

Hugo Chavez glumeşte anunţând că a îndreptat rachetele către Washington
01 Iun 2011   •   15:37

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a criticat sancţiunile pe care Statele Unite le-au impus asupra Iranului şi a glumit spunân ca rachetele venezuelene sunt îndreptate către americani, informează Associated Press.

Ţinta declaraţiilor lui Chavez sunt îngrijorările exprimate de oficialităţile americane cu privire la rachetele care ar putea fi lansate de pe coasta Venezuelei. Liderul sud-american a declarat că ţara sa dezvoltă tehnologie de rachete în colaborare cu Iranul. Ridicând o fotografie cu mori de vânt pe coastă, Chavez a spus "Acestea sunt (...) şi au Washingtonul în vizor".

Aceasta nu este prima remarcă amuzată a lui Chavez, care a mai tratat în glumă faptul că americanii sunt îngrijoraţi de relaţiile dintre Venezuela şi Iran. Preşedintele venezuelean anunţa că cele două state au un program comun de biciclete şi speră să construiască "bicicleta atomică".

Oficialităţile de la Washington au sancţionat tranzacţiile dintre compania petrolieră de stat din Venezuela şi Iran anunţând că Petroleos de Venezuela va fi exclusă din contracte cu guvernul Statelor Unite, nu va mai primi finanţări de import-export, iar licenţele de export pentru tehnologie vor ridicate. Totuşi, companiei îi va fi permis în continuare comerţul cu petrol cu Statele Unite.




×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close