Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez în război cu Biserica catolică din Venezuela, după acuzaţii de dictatură

Hugo Chavez în război cu Biserica catolică din Venezuela, după acuzaţii de dictatură

 Hugo Chavez în război cu Biserica catolică din Venezuela, după acuzaţii de dictatură
12 Iul 2010   •   03:34

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez şi liderii bisericii catolice din ţară sunt în conflict, după ce unii preoţi conservatori au vorbit despre ceea ce consideră a fi autoritarismul crescând al liderului socialist.

În timpul unui discurs, Chavez l-a acuzat pe cardinalul Jorge Urosa  că înşeală Vaticanul cu avertismente că Venezuela se îndreaptă spre dictatură. Urosa a contracarat că are dreptul să avertizeze Vaticanul că Chavez limitează libertăţile.

Chavez a  cerut Vaticanului să îl înlocuiască pe Urosa.
De altfel, acesta a mai cerut lui Dumnezeu să îl ierte pe cardinalul Jorge Urosa pentru că a minţit când l-a acuzat de încălcarea Constituţiei şi că ar dori să instaleze o dictatură marxistă.

 "Cardinalul mă acuză de la Roma că încalc constituţia şi că am construi o dictatură marxistă. Dumnezeu să îl ierte pentru că acest cardinal ştie că minte," declara Chavez la sfârşitul săptămânii.

 Controversa dintre Chavez şi arhiepiscopul de Caracas s-a amplificat după recentele acuzaţii ale cardinalului contra preşedintelui, care , la rândul său, l-a numit pe acesta  "troglodit " şi "nedemn."

 Urosa a trimis o notă de la Roma în care reafirmă acuzaţiile.

 "Iar el (Urosa) se mai numeşte ambasadorul lui Iisus Hristos. Dacă Iisus ar apărea fizic acum, nu am nicio îndoială că L-ar biciui," arăta Chavez.

El a mai cerut lui Urosa să îşi prezinte acuzaţiile în faţa Adunării Naţionale sau la tribunal.

 Sondajele de opinie arată că biserica este printre cela mai respectate instituţii din Venezuela.

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela Hugo Chavez dictatura
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close