Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez îşi conduce partidul către glorie. Neregulile sunt la modă şi în Venezuela

Hugo Chavez îşi conduce partidul către glorie. Neregulile sunt la modă şi în Venezuela

Hugo Chavez îşi conduce partidul către glorie. Neregulile sunt la modă şi în Venezuela
24 Noi 2008   •   09:04

În Venezuela au avut loc duminică alegeri regionale. În 17 din cele 22 de state federale, partidul ce îl susţine pe actualul preşedinte au obţinut victoria. Astfel, după numărarea a 97,67% din voturi, candidaţii Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV) au obţinut victoria în 17 state, opoziţia a câştigat doar trei state: Zulia, cel mai bogat şi mai populat stat, Miranda, precum şi la Caracas.
În statul natal al lui Chavez, Barinas, alegerile au fost câştigate de fratele acestuia, Adan Chavez, care l-a învins cu 49,63% din voturi pe primarul în exerciţiu, Julio Cesar Reyes, fost membru al coaliţiei lui Chavez, care a obţinut doar 44,58% din voturi. Nu au lipsit acuzaţiile de fraudă, îndeosebi în zonele Petare, El Valle şi El Paraíso, unde au fost observate persoane care au votat fără a prezenta actele de identitate.
Acesta este cel de-al 12 scrutin de când Hugo Chavez a preluat puterea, în 1998. S-a implicat activ în campanie, calificând oponenţii partidului drept trădători. ?Este în joc viitorul revoluţiei, viitorul socialismului, al Venezuelei, al guvernului revoluţionar şi al lui Hugo Chavez!", a spus preşedintele. Opoziţia nu s-a lăsat mai prejos, calificând alegerile de duminică drept un test naţional, ?un maraton către libertate".
17 milioane de alegători au ales 22 de guvernatori, 328 de primari şi sute de consilieri regionali şi municipali. Rata de participare la vot a fost de 65,45%, ?cea mai mare participare înregistrată la alegerile regionale în ultimii ani", potrivit Consiliului Naţional Electoral.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela Hugo Chavez
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close