Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Jurnalistul care a aruncat cu pantofi în Bush a dat dovadă de curaj

Hugo Chavez: Jurnalistul care a aruncat cu pantofi în Bush a dat dovadă de curaj

Hugo Chavez: Jurnalistul care a aruncat cu pantofi în Bush a dat dovadă de curaj
16 Dec 2008   •   09:38

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat că jurnalistul irakian care a aruncat luni cu pantofii în preşedintele SUA, George Bush a dat dovadă de foartem mult curaj. Potrivit Reuters, deşi Chavez l-a lăudat pe jurnalist, s-a bucurat totuşi că pantofii nu şi-au atins ţinta.
Chavez a mai recunoscut că episodul l-a amuzat teribil şi că a râs cu poftă când a văzut imaginile la o televiziune din Venezuela. "E totuşi bine că nu l-a lovit. Nu vreau să încurajez pe nimeni să arunce cu pantofii, dar trebuie să recunosc că jurnalistul a avut un mare curaj!" a spus preşedintele Venezuelei.
La o întâlnire cu presa, Bush a fost ţinta pantofilor unui reporter localnic care a dorit să-şi manifeste ura şi dispreţul faţă de americani. Cu reflexe remarcabile, preşedintele a evitat proiectilele şi a tratat cu umor incidentul.
Agresorul lucrează pentru o televiziune independentă din Cairo, iar conducerea postului le-a cerut americanilor să-l elibereze imediat. Bush şi premierul irakian au semnat apoi tratatul care stabileşte condiţiile retragerii tuturor militarilor americani până la sfârşitul anului 2011.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez George Bush Venezuela SUA
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close