Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez le cere compatrioţilor să nu mai cânte la duş

Hugo Chavez le cere compatrioţilor să nu mai cânte la duş

Hugo Chavez le cere compatrioţilor să nu mai cânte la duş
Sursa foto: hugo chavez
23 Oct 2009   •   15:48

Liderul sud american Hugo Chavez a cerut compatrioţilor săi să nu mai cânte la duş pentru a economisi apă şi electricitate. Preşedintele Venezuelei crede că ei ar trebui să încerce să se spele în mai puţin de trei minute, iar dacă cânta, aceasta le-ar distrăgea atenţia.
"Unii cântă la duş timp de jumătate de oră. Nu copii, trei minute este mai mult decât de ajuns. Am calculat, trei minute şi nu miros urât," declara acesta în cadrul unei întâlniri a cabinetului, transmisă de posturile tv.

În plus, acesta a dezvoltat ideea, apreciind că băile şi jacuzzi sunt anti-comuniste."Dacă stai întins în cadă, cu săpun şi spumă, şi porneşti ceea ce se numeşte Jacuzzi... închipuiţi-vă, ce fel de comunism este acesta. Nu este vremea pentru Jacuzzi," a tunat acesta, stârnind râsul miniştrilor săi.

Venezuela a suferit mai mult pene de curent în acest an din cauza creşterii foarte rapide a cererii şi a investiţiilor scăzute. În plus, situaţia este agravată de o scădere a nivelului apei la hidrocentralele ce oferă cea mai mare cotă din energie.

Chavez a promis că va crea un minister care să se ocupe de problemele energertice, care au afectat imaginea revoluţiei sale socialiste.
El a mai amintit că ploile rare provocate de fenomenul meteo El Nino au dus la un nivel critic nivelul apei din El Guri, unul din cele mai mari baraje din lume.
De asemenea a menţionat folosirea avioanelor pentru a forţa ploaia şi publicarea unui decret prin care să se interzică aparatele ineficiente energetic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez incalzire globala
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close