Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: "Lumea este distrusă de capitalism"

Hugo Chavez: "Lumea este distrusă de capitalism"

Hugo Chavez: "Lumea este distrusă de capitalism"
Sursa foto: chavez
14 Iun 2010   •   04:56

 

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chávez, a acordat un rar interviu presei străine, dând un nou impuls revoluţiei sale socialiste, anti-imperialiste, susţind că există dovezi clare că "lumea este distrusă de capitalism ".

În cadrul unui interviu de 60 minute pentru BBC, acesta pune criza economică din ţara sa pe politicile economice iresponsabile ale SUA şi îşi exprimă dezamăgirea legată de "semnalele foarte negative " faţă de America Latină.

"Aş vrea ca Obama să se concentreze pe guvernarea SUA şi să uite pretenţiile imperialiste ale ţării sale,"arăta liderul sud-american. 

Chávez acordă rar interviuri presei occidentale. Acesta însă este menit a coincide cu premiera din Caracas a noului film documentar al lui Oliver, South of the Border. Filmul prezintă transformarea Americii Latine de stânga radicală. Liderii din Brazilia, Argentina, Bolivia şi Ecuador au fiecare o parte din film, dar preşedintele venezuelean  este ?vedeta?.

Totuşi, sprijinul intern al liderului se estompează în al doilea an de recesiune. Venezuela are cele mai mare rezerve de petrol în afara Orientului Mijlociu din OPEC şi oferă 10% din importurile americane de ţiţei, totuşi economia sa a fost sub a altor state din regiune în ultimii ani.

Chavez pune criza economică pe "capitalismul iresponsabil, galopant", care a dus lumea "pe drumul spre iad". "În Anglia şi Europa ar trebui să ştiţi asta. Aveţi mai multe probleme decât noi."


Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close