Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez reacţionează bine la tratamentul de cancer şi nu este în comă

Hugo Chavez reacţionează bine la tratamentul de cancer şi nu este în comă

Hugo Chavez reacţionează bine la tratamentul de cancer şi nu este în comă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Ian 2013   •   11:45

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez, care primeşte îngrijiri în Cuba pentru cancer, reacţionează bine la tratament şi nu este în comă, aşa cum afirmă informaţiile care circulă pe reţelele de socializare, a declarat într-un comunicat publicat sâmbătă Adan Chavez, fratele preşedintelui, relatează AFP.
   
Adan Chavez, care este guvernatorul statului Barinas, din sud-vestul Venezuelei, a asigurat că preşedintele reacţionează "bine" la tratament.
   
El a calificat drept "total false" informaţiile potrivit cărora "preşedintele este în comă şi familia ar discuta despre o pretinsă deconectare de la aparatele care îl menţin în viaţă", afirmă comunicatul.
   
Preşedintele venezuelan, în vârstă de 58 de ani, "continuă să reacţioneze bine la tratament şi progresează în fiecare zi în recuperare", a declarat fratele său, întors vineri în ţară din Cuba.
   
Adan Chavez a precizat totuşi că vicepreşedintele venezuelan este cel desemnat să informeze populaţia în legătură cu starea de sănătate a lui Hugo Chavez.

Preşedintele este, potrivit fratelui său, "în stare staţionară" în ceea ce priveşte insuficienţa respiratorie care i s-a declanşat după cea de-a patra intervenţie chirurgicală pentru cancer.
   
Guvernul venezuelan, care divulgă puţin câte puţin informaţii despre sănătatea lui Chavez, nu a putut înlătura incertitudinea din Venezuela, unde populaţia nu l-a văzut şi nici nu l-a auzit pe preşedinte de peste o lună şi unde zvonurile privind agravarea stării sale de sănătate s-au înmulţit.
   
Potrivit lui Adan Chavez, cel mai mare dintre fraţii preşedintelui şi cel mai implicat în politică, aceste informaţii "fac parte din războiul dus de o opoziţie necrofilă" şi de presa "care difuzează zvonuri false pentru a propaga haos şi nelinişte".
   
Reales în octombrie pentru un al treilea mandat, Hugo Chavez nu a putut depune jurământul la 10 ianuarie, dar puterea legislativă şi puterea judiciară i-au confirmat statutul de şef al statului în funcţie.

×
Parteneri
Femeie găsită împuşcată, într-o pădure din Tulcea
x close