x close

Hugo Chavez s-a întors la Caracas şi a anunţat "încheierea şi succesul" radioterapiei

de G.S.    |    12 Mai 2012   •   10:22
Hugo Chavez s-a întors la Caracas şi a anunţat "încheierea şi succesul" radioterapiei 416 Foto: INTACT Images/EPA

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez s-a întors în noaptea de vineri spre sâmbătă la Caracas şi a anunţat "încheierea şi succesul" radioterapiei la care a fost supus în Cuba pentru tratarea cancerului său, relatează AFP.
   
"Trebuie să vă informez că aceste ultime zile au încheiat cu succes întregul ciclul de radioterapie", a declarat Chavez la sosirea pe aeroportul din Caracas, într-o emisiune transmisă la radio şi televiziune.
   
Ministrul de Interne Tareck El Aissami a alimentat unele speculaţii marţi, declarând că preşedintele venezuelean va reveni din Cuba "în următoarele ore", lucru care nu s-a întâmplat.
   
Hugo Chavez, în vârstă de 57 de ani, a suferit două intervenţii chirurgicale anul trecut, pentru extirparea unor tunori canceroase, şi a fost supus unei chimioterapii, iar ulterior unei radioterapii.
   
El nu a dezvăluit niciodată tipul de cancer de care suferea şi nici prognosticul medicilor. Apropierea alegerilor prezidenţiale, prevăzute în octombrie, a alimentat o incertitudine politică în ţară.
   
El a fost operat pe 26 februarie la Havana pentru a doua tumoare canceroasă, în zona pelviană. Prima tumoare i-a fost extirpată încă din iunie.
   
Preşedintele venezuelean a început un nou ciclu de radioterapie pe 24 martie, în capitala cubaneză.
   
Aflat la putere din 1999, Chavez, unul dintre liderii stângii radicale din America Latină, va candida pentru un nou mandat de şase ani în alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 7 octombrie, în care îl va înfrunta pe candidatul opoziţiei Henrique Capriles Radonski, guvernatorul bogatului stat Miranda.

Citeşte mai multe despre:

Hugo Chavez caracas Cuba Venezuela interventie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati