Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Venezuela este pregătită pentru război cu Columbia

Hugo Chavez: Venezuela este pregătită pentru război cu Columbia

Hugo Chavez: Venezuela este pregătită pentru război cu Columbia
Sursa foto: hugo chavez
10 Mar 2009   •   14:35

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat că forţele armane sunt pregătite să intre în război cu Columbia, dacă această ţară provoacă.
?În cazul unei provocări din partea forţelor armate columbiene sau încălcări ale suveranităţii Venezuelei, voi da ordin să atacăm cu avioane Su şi tancuri. Nu voi lăsa pe nimeni să batjocorească Venezuele şi suveranitatea sa?, declara Chavez la showul său săptămânal "Alo, preşedintele."
Acesta a răspuns astfel ministrului columbian al Apărării, Juan Manuel Santos, care declara recent că ţara sa va continua să ucidă rebelii din Forţele Armate Revoluţionare Columbiene - FARC pe teritoriul altor state.
Relaţiile bilaterale s-au agravat după ce armata Columbiei a bombardat o tabără a rebelilor columbieni în Ecuador, în martie 2008, omorându-l pe liderul FARC- Raul Reyes şi alţi 16 rebeli.
Drept răspuns, Chavez a ordonat dislocarea a miii de soldaţi şi tancuri la graniţa cu Columbia. Chavez a caracterizat acţiunile columbienilor ca încălcând suveranitatea Ecuadorului şi l-a calificat pe preşedintele columbian Alvaro Uribe ca fiind un "criminal."
În această săptămână, oficiali din serviciile de informaţii columbiene arătau că nouă lideri din cartierul general al FARC se ascund în Venezuela şi alţi doi în Ecuador, dintr-un total de 31 de oameni.

FARC este un grup de guerilă marxisto-leninist creat în anii 60 şi este considerat grup terorist de guvernul columbian, SUA şi UE. Veniturile grupului sunt obţinute parţial din trafic de droguri şi răpiri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close