Antena 3 CNN Externe I-a căzut căzut pielea şi a orbit de la o pastilă de ibuprofen. Acum va fi despăgubită cu 109 milioane de dolari

I-a căzut căzut pielea şi a orbit de la o pastilă de ibuprofen. Acum va fi despăgubită cu 109 milioane de dolari

I-a căzut căzut pielea şi a orbit de la o pastilă de ibuprofen. Acum va fi despăgubită cu 109 milioane de dolari
de O.P.    |    15 Feb 2013   •   08:36

O adolescentă din Statele Unite ale Americii a suferit o reacţie adeversă extremă după ce a luat o pastilă care conţinea substanţa ibuprofen. I-a căzut 90% din piele, a orbit şi a pierdut 20% din capacitatea pulmonară.

Samantha Reckis, acum în vârstă de 16 ani, a luat Motrin - o pastilă care conţine substanţa activă ibuprofen - pentru a-i scădea febra. Copila, pe atunci în vârstă de doar 7 ani, a dezvoltat sindromul Lyell - o boală în urma căreia a orbit complet şi i-a căzut 90% din piele, întrg corpul fiindu-i o rană vie.



Mai mult, Samantha a suferit şi leziuni cerebrale, medicii neurologi fiind nevoiţi să îi găurească craniul pentru a elibera din presiunea acumulată în cutia craniană.

Fiind la un pas de a-şi pierde fetiţa, părinţii Samanthei au dat în judecată compania farmaceutică Johnson & Johnson pentru că nu a avertizat pe prospectul medicamentului că poate genera o astfel de reacţie letală.



Procesul s-a întins pe o perioadă mai lungă de timp, dar s-a încheiat ieri cu câştigul familiei Reckis, care ar trebui să primească o sumă de 109 milioane de dolari de la compania farmaceutică.

Johnson & Johnson ameninţă cu un recurs, nefiind mulţumiţi de verdict.








×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close