Antena 3 CNN Externe I-au fost amputate picioarele şi părţi ale braţelor după ce a fost lins de un câine. Motivul este incredibil

I-au fost amputate picioarele şi părţi ale braţelor după ce a fost lins de un câine. Motivul este incredibil

I-au fost amputate picioarele şi părţi ale braţelor după ce a fost lins de un câine. Motivul este incredibil
02 Aug 2018   •   18:04

Un bărbat de 48 de ani din Wisconsin a contractat recent o infecţie rară a sângelui ce a dus la amputarea picioarelor şi unor părţi ale braţelor sale. Principala sursă a infecţiei ar fi fost propriul câine.

Greg Manteufel s-a prezentat la secţia de urgenţă a spitalului din Wisconsin crezând că este vorba doar despre o gripă, dar în câteva săptămâni medicii au fost nevoiţi să-i amputeze ambele picioare şi mai târziu şi porţiuni in braţe. Amputaţiile erau necesare deoarece infecţia îi provoca o scădere drastică a tensiunii arteriale ce reducea fluxul sanguin din zonele extremităţilor. 

Analizele probelor de sânge au arătat că infecţia lui Manteufel era provocată de bacteria Capnocytophaga, scrie descoepra.ro. 

Aceste bacterii se găsesc în cavitatea bucală a câinilor şi pisicilor, conform Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Aproximativ 74% dintre câini şi 57% dintre pisici au Capnocytophaga, însă animalele nu se îmbolnăvesc. 

La oameni, în cazuri extrem de rare, bacteria se poate răspândi prin muşcături şi zgărieturi. Persoanele cele mai predispuse la această infecţie sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, conform CDC. Atunci când o persoană este infectată, bacteria ajunge în fluxul sanguin şi provoacă infecţii în mai multe zone le corpului care duc în cele din urmă la septicemie. 

×
Subiecte în articol: picioare caine bacterie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close