Antena 3 Externe I-au pus laţul în jurul gâtului şi l-au spânzurat, dar el a învins moartea. Un iranian care a supravieţuit execuţiei va fi spânzurat din nou

I-au pus laţul în jurul gâtului şi l-au spânzurat, dar el a învins moartea. Un iranian care a supravieţuit execuţiei va fi spânzurat din nou

de S.T.    |    17 Oct 2013   •   13:41
I-au pus laţul în jurul gâtului şi l-au spânzurat, dar el a învins moartea. Un iranian care a supravieţuit execuţiei va fi spânzurat din nou Foto: iranhr.net

Alireza, un iranian în vârstă de 37 de ani, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, a fost executat la începutul acestei luni în închisoarea Bojnurd, provincia Khorasan.

La 12 minute după ce gardienii i-au trecut laţul în jurul gâtului, medicii au pronunţat decesul şi au trimis trupul bărbatului la morgă.

În următoarea zi, la morgă, unul dintre angajaţi a observat că folia de plastic ce îl acoperea pe Alizera era aburită. Potrivit The Guardian, bărbatul era în viaţă.

Acesta a fost dus de urgenţă la spitalul din Bojnurd, iar autorităţile iraniene îl aşteaptă acum să se recupereze pe deplin pentru a-l spânzura din nou.

Guardian scrie că justiţia iraniană l-a condamnat pe bărbat la moarte, nu la spânzurare, motiv pentru care trebuie executat iar.

Activiştii pentru drepturile omului sunt de părere că Alireza ar trebui cruţat.

Alireza a fost arestat în urma cu trei ani. Acesta a fost prins transportând Shisheh, denumirea iraniană a metamfetaminei. Un tribunal l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la moarte.

Potrivit legii, condamnatul trebuie să fie conştient şi relativ sănătos înainte de execuţia prin spânzurare.

În cazul în care o persoană este condamnată la moarte prin lovirea cu pietre şi reuşeste să iasă din groapă după ce a fost îngropată până la gât, sau supravieţuieşte acestei forme de execuţie, viaţa sa este cruţată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close