Antena 3 CNN Externe I-au retras titlul de "miss" chiar a doua zi. Ce au aflat organizatorii concursului despre această tânără

I-au retras titlul de "miss" chiar a doua zi. Ce au aflat organizatorii concursului despre această tânără

I-au retras titlul de "miss" chiar a doua zi. Ce au aflat organizatorii concursului despre această tânără
Sursa foto: Foto: Facebook
31 Mai 2016   •   12:07

Tamara Fernandez, câștigătoare a unui concurs regional de frumusețe și care urma să participe la faza finală pe țară a "Miss Mundo Argentina 2016', a fost eliminată din competiție pentru că este mama unei fetițe, relatează AFP.

În vârstă de 24 de ani și de profesie manechin, Tamara Fernandez a fost aleasă săptămâna trecută Miss Mundo Neuquen, de la numele provinciei industriale din Patagonia, titlu care o califica în etapa finală pe țară, ce se va desfășura în iulie, la Buenos Aires.

Concursurile de frumusețe pretind în general candidatelor să fie celibatare și să nu aibă copii, dar concurenta a asigurat că nu a ascuns niciodată faptul că este mama unei fetițe de doi ani.

Organizatorii concursului "Miss Mundo Argentina" nu s-au pronunțat asupra cazului care a declanșat o amplă dezbatere în țară, pe tema sexismului și condițiilor de organizare a unui concurs de frumusețe.

"Știau că am o fiică, dar m-au convocat și am câștigat coroana. Iar apoi mi-au luat-o", a deplâns tânăra care și-a deschis propria agenție de modeling.

Afacerea profund mediatizată i-a determinat pe organizatorii concursului regional să bată în retragere.

"M-au chemat luni și mi-au spus că este vorba de o greșeală", a mărturisit tânăra femeie.

Concursurile de frumusețe stârnesc pasiuni în Argentina. În 2014, orașul Chivilcoy, aflat la 160 km de Buenos Aires, le-a interzis considerându-le degradante pentru femei.

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: concurs copil
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close