Antena 3 CNN Externe Iahtul unui oligarh rus, evaluat la 140 de milioane de dolari, sechestrat la Barcelona. Ar aparține unui fost ofițer KGB, apropiat al lui Putin

Iahtul unui oligarh rus, evaluat la 140 de milioane de dolari, sechestrat la Barcelona. Ar aparține unui fost ofițer KGB, apropiat al lui Putin

Un iaht al unui oligarh rus, evaluat la 140 de milioane de dolari, a fost sechestrat luni la Barcelona, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident.

Iahtul unui oligarh rus, evaluat la 140 de milioane de dolari, sechestrat la Barcelona. Ar aparține unui fost ofițer KGB, apropiat al lui Putin
Sursa foto: Twitter/SeroKuz
de Adelina Miron    |    15 Mar 2022   •   12:47

„Am imobilizat temporar la Barcelona (nord-est) un iaht aparţinând unuia dintre principalii oligarhi ruşi, cu valoare de aproximativ 140 de milioane de dolari (128 de milioane de euro) şi o lungime de 85 de metri, iar altele urmează să vină”, a transmis premierul spaniol Pedro Sanchez.

Potrivit surselor Reuters, ar fi vorba despre iahtul Valérie, care aparține lui Serghei Cemezov, fost ofițer KGB și şeful conglomeratului rus din industria de apărare, Rostec, şi aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Iahtul se află în Barcelona din 9 februarie, potrivit Marine Traffic, citat de The Guardian, și a fost până luni în reparație la șantierul naval MB92 din Barcelona.

Autorităţile spaniole urmează să confirme identitatea proprietarului și dacă iahtul figurează pe o list[ de sancțiuni, a spus o sursă guvernamentală.

Chemezov a fost sancționat de Statele Unite în 2014 și de Marea Britanie în 2020, după anexarea Crimeei de către Rusia, și a fost inclus pe listele de sancțiuni ale SUA și Australia în această lună, după invadarea Ucrainei.

Un al patrulea pachet de sancțiuni UE asupra Rusiei urmează să fie dezvăluit în zilele următoare.

 

×
Subiecte în articol: iaht oligarh Putin
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close